Mail me!

UPPFÖDARE
Bakom kennel namnet finner ni

Eva,
Jag har haft hund sedan 1983 vilket var en Cocker. Det var inte förrän jag skaffade Leonberger som mitt intresse för utställning väcktes. Det var dock inte med Leonberger som uppfödningen startades utan först 2001 och då med Estrela.

Eva, "Zoian" & "Max"
Hoffen-Hill's Equador
Mitt första möte med rasen, var 1987 när jag träffade tiken ”Such Hoffen-Hill’s Estrela Ewina” som var en underbar, fawn färgad tik.
Efter denna tik köpte jag sedan min första estrela hane ”SV’89’91’93, Such Hoffen-Hill’s Estrela Eucuador” 1988, av Margareta Damfeldt. ”Tjacke” som vi kallade honom var en helt sagolik estrela hane som lade grunden för mitt intresse för rasen.
Något år senare, 1990 köpte jag min första estrela tik, ”Faidros My Fair Lady”,
1991 kom nästa tik in mitt mitt liv, då jag köpte en treårig tik vid namn ”Faidros Lovely Princess Leia”. På grund av olika anledningar blev dessa tikar ej använda i avel.
Åkervindans Barca var näst på tur att komma hem till mig, nämligen 1992. Barca visade sig så småningom vara ett korthår, tyvärr fick jag aldrig någon kull efter henne.
Åkervindan's Barca
Nobre da Quinta de S Fernando
Något år senare importerade jag och Pia Olsson hanen ”Nobre da Quinta de S Fernando” från Suzette Preiswerk da Mota Veiga, Portugal. ”Nobre” blev far till två kullar. Åkervindans hade den första kullen och ”Agaius kennel” hade den andra, ur denna kull tog jag parningsvalpen ”Agaius Nobla Heymie”, född 1994. Heymie hittade jag tyvärr aldrig någon lämplig hane till, och hon blev sedermera ”bortadopterad” till en familj på landet.
Jag närde fortfarande drömmen om att starta min egen uppfödning så 1997 kom ”Faidros Xeta é Castanha” in i mitt liv, tyvärr visade det sig att hon hade hd-fel så det var inte förrän 2001 min dröm om uppfödning gick i uppfyllelse via den inköpta tiken ”Faidros Azoia ela é Castanha” som jag köpte 1998.
Barca & Azoia
Zoian's Azenha
2001 parade jag min tik "Zoian" med den fawn färgade hanen Such Flip de Balboa.
Zoian's Azenha blev den tik jag behöll själv i kenneln, som bestod av 12 valpar, 6 hanar & 6 tikar. Tyvärr förlorade jag henne i en bilolycka i tidig ålder.
2003 introducerade jag min nya Portugisiska import flicka ”Victoria da Casa da Redonda” från Mr Rui Oliveira. Redan året därefter importerade jag ytterligare en Portugisisk tik "Fava". Hon kom till Sverige dräktig, pappa till min B-kull är en Portugisik hane, "Igor Jr da Serra de Sintra", ägd och uppfödd av Mr Altavilla. Ur denna kombination sparade jag fawn tiken "Zoian's Barquinha", kallad "Quinha".
Fava 060527
Charlan 070105
2004, köpte jag genom samarbete med Canil Akaroa's livmodersimporten, tiken Canil Akaroa's Benzer "Charlan".
2007 parades "Quinha" med egenuppfödda Such, Dkuch, Kbhv-05 Zoian's Alvito, med  tikvalpen Zoian's Daisy som resultat.
Quinha 050507


© | copyright | 2004 |Zoian's